Travel & Happiness

  • Slide Eslovaquia-13
  • Slide Eslovaquia-10
  • Slide Eslovaquia-17
  • slide Eslovaquia-14

ESLOVÀQUIA JUNY 2018

EL PAÍS DELS CÀRPATS: 8 DIES D'HISTÒRIA  I  GRANS  PAISATGES  AL COR  D'EUROPA DEL 16 AL 23 DE JUNY 2018  

A Eslovàquia conflueixen tots els paisatges i cultures que trobem al llarg i ample de  l'Europa Central; grans castells plens d'història, muntanyes majestuoses fàcilment accessibles, pobles tradicionals encantadors, densos boscos carregats de màgia o ciutats antigues espectaculars, són alguns dels llocs on desenvolupem el nostre programa. El viatge s'inicia a les ribes del riu Danubi, a la frontera entre Eslovàquia, Àustria i Hongria, i creua tot el cor del territori eslovac a través dels paisatges més fascinadors de la serralada dels Carpats fins assolir el sud de Polònia. Després de recórrer la major concentració   d'espais naturals de l'Europa Central, entre Parcs Naturals i Parcs Nacionals, el retorn a la flamant capital eslovaca -Bratislava-, completa un circuit inoblidable amb el complement opcional de la ciutat de Viena, la capital austriaca amb el seu gloriós patrimoni imperial. 

Eslovaquia-12 

PREU: 1,550€ (Contacta per a fer la teva reserva)

Inclou:

 Vols Internacionals des de Barcelona, taxes aèries. Organització i guiatge. Allotjaments i esmorzar tots els dies. Transport en microbús privat amb xofer. Trens diversos de la xarxa nacional. Dinars i sopars especificats a la taula de serveis.

 No Inclou:

 Entrades a monuments i punts turístics. Dinars i sopars no especificats. Despeses personals i Assegurança de Viatge.

 Eslovaquia-1

 PROGRAMA DE VIATGE:

Dia 1 (16/06). VOL D'ANADA - BRATISLAVA.

Arribada a l'Aeroport de Bratislava, o bé el de Viena, i trasllat fins a l'allotjament situat a prop del centre històric de Bratislava, la capital d'Eslovàquia i antiga capital de l'Imperi Austro-Hongarès, que ens ofereix un casc antic espectacular al costat del riu Danubi, amb un gran ambient. Sopar lliure acompanyats sempre del nostre guia.

Dia 2 (17/06). PARC NATURAL CHOCSKÉ VRCHY 

Esmorzar.

Trasllat en tren amb seients reservats cap al nord del país (3 hores), gaudint dels paisatges de la serralada dels Carpats a través de la vall del riu Váh. Més enllà ens acostem fins a les ribes del riu Orava, molt proper de la frontera amb Polònia, on contemplem l'estampa del castell d'Orava, sens dubte una de les fortificacions més impressionants del món amb una llarga i interessant història. Acte seguit, excursió al Parc Natural Chočské Vrchy, reserva molt il·lustrativa dels paisatges d'aquesta part del continent; pobles tradicionals de cases de fusta, grans fagedes i avetoses on s'amaga la fauna salvatge, així com valls sensacionals per on discorren els camins dels senderistes. Final del dia a l'hotel per a la resta del programa, al peu del Parc Nacional dels Tatras.

l  Excursió opcional al  Parc Natural Chočské Vrchy (ruta linial entre dos pobles a través d'un congost, amb visita d'un antic molí del segle XIX): 2 hores amb 100 metres d'ascens i 400 metres de descens.

Dia 3 (18/06). PARC NACIONAL DELS TATRAS

Esmorzar.

Excursió al Parc Nacional dels Tatras, l'impressionant massís on es  concentren les majors muntanyes de tota la serralada dels Carpats, comparables als Alps o el Pirineu Central. Estanys dintre de valls d'origen glacial i boscos a la base dels cims escarpats conformen aquest escenari únic. Adaptarem l'excursió en funció de la meteorologia i el grup, amb diferents circuits i punts de retrobament.

l  Excursió opcional al Parc Nacional dels Tatras (ruta circular connectant valls): 5-6 hores amb entre 400 metres d'ascens i descens.

Dia 4 (19/06). PARC NACIONAL DELS TATRAS

Esmorzar.

Excursió al Parc Nacional dels Tatras, escollint un altre sector del massís entre cascades impressionants i cims majestuosos. Ruta de mig dia, després de la qual ens desplaçarem en tranvia fins a la ciutat de Poprad, que ofereix un bonic centre històric amb nombrosos comerços especialitzats en la roba esportiva, atès que aquesta localitat és reconeguda com la capital del muntanyisme a Eslovàquia. Retorn en tren regional cap a l'allotjament.

l  Excursió opcional al Parc Nacional dels Tatras (ruta circular connectant valls): 3-4 hores amb entre 400 metres d'ascens i descens.

Dia 5 (20/06). PARC NACIONAL PIENINY

Esmorzar.

Trasllat fins el Parc Nacional Pieniny (1 hora), on contemplem el majestuós congost del riu Dunajec, el major de tota l'Europa Central, el qual fa de frontera natural entre Polònia i Eslovàquia. L'excursió opcional consisteix en pujar fins al capdamunt d'una muntanya per contemplar a vol d'ocell el congost. L'altra opció és quedar-se visitant els dos pobles fronterers en aquest punt, un al costat eslovac i un altre al costa polonès, units per una bonica passarel·la peatonal sobre el mateix  riu Dunajec. De tornada, visita de l'antiga ciutat de Kežmarok, que a banda de conservar un bonic centre històric, es coneguda principalment per la seva església de fusta protestant, reconeguda com a Patrimoni Mundial UNESCO.

l  Excursió opcional al  Parc Nacional Pieniny (ruta d'anada i tornada al congost del riu Dunajec): 3-4 hores amb 500 metres d'ascens i descens.

Dia 6 (21/06). CASTELL D'SPISS

Esmorzar.

Trasllat fins al tranquil poble de Žehra (1 hora). Aquí parteix el meravellós sender que porta fins a  l'imponent castell d'Spiss, reconegut com a Patrimoni Mundial UNESCO per ser la major fortificació d'origen medieval de tota l'Europa Central. Si algun participant no vol fer la caminada a través del Parc Natural del Mont Dreveník, disposa de l'opció de visitar el castell per lliure. La resta del grup visitarà el castell un cop haguem completat l'excursió. Culminem la jornada amb la visita de l'antiga ciutat de Levoča, també declarada Patrimonio Mundial UNESCO gràcies al seu recinte emmurellat on s'aixeca una gran catedral gòtica i diversos palaus renaixentistes.

l  Excursió opcional al  Parc Natural del Mont Dreveník (ruta linial a través de formacions de roca travertina): 2 hores amb 200 metres d'ascens i 100 metres de descens.

Dia 7 (22/06). BRATISLAVA  

Esmorzar.

Trasllat en tren amb seients reservats fins a Bratislava (4 hores i mitja), on ens tornem a allotjar al mateix hotel del primer dia. Tot seguit, trasllat en autobús públic (30 minuts) fins al sensacional enclavament del castell de Devín, a la frontera entre Àustria i Eslovàquia, un lloc que des de l'època de l'antic Imperi Romà fins als temps del “Teló d'Acer” va ser frontera física i política entre mons oposats. Avui, a la nova Europa unificada, representa un dels més bonics exemples d'unió entre el patrimoni natural i el patrimoni cultural, amb fins a tres reserves naturals fent confluència; el Parc Nacional del Riu Danubi (Àustria), el Parc Natural del Riu Morava (Àustria-Eslovàquia) i el Parc Natural dels Petits Carpats (Eslovàquia). De retorn a Bratislava, culminem el viatge amb un agradable sopar a la riba del riu Danubi, tot gaudint dels panorames i monuments que ofereix la capital eslovaca.

Día 8 (23/06). VOL DE TORNADA 

Esmorzar.

Trasllat fins a l'Aeroport i vol de tornada.

 
Viatge Organitzat, guiat i acompanyat per: Sergi Lara 
 
Sergi Biografia de Sergi Lara:

Geògraf i guia de muntanya professional, és autor de 20 llibres sobre territoris locals i destins remots, aspecte que demostra la seva gran polivalència en tots els terrenys, ja sigui pel que fa a esports outdoor, com pel que fa als grans viatges d'aventura, la qual cosa ha consagrat a Sergi Lara com a un dels més importants autors i guies de muntanya del nostre país. Amb els llibres “Rumbo a Eslovaquia” (Editorial Laertes 2009) i “Altos Tatras y otros Parques Nacionales de Eslovaquia” (Ediciones Desnivel 2009), va confirmar els seus grans coneixements sobre aquesta destinació única, poguent afirmar que es tracta del guia estranger amb més temps organitzant programes continuats des de l'any 2003. A banda d'ascendir a tots els principals cims dels Carpats, Sergi Lara ha recorregut a peu més de 5.000 quilòmetres de senders, sols a Eslovàquia. Cal destacar també, que a través de la seva formació com a geògraf i historiador, les exposicions culturals i sociològiques de Sergi Lara són enormement didàctiques, un fet que el va permetre l'any 2010 ser designat per l'Ambaixada de la República Eslovaca a Espanya como el màxim expert del país.

   

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si continua navegant, vostè està acceptant el seu ús. Veure política